Sjajna izvedba i visoka pobjeda protiv Celte Vigo bila je kao što je kazao Luis Enrique vjerojatno najbolji uvod za uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, a mi vam donosimo pet razloga zašto navijači Barcelone mogu vjerovati u veliki preokret i povratak protiv francuskog prvaka.

  1. Forma Neymara

Nakon njegove izvedbe protiv Celte Vigo navijači su se pitali da li je ovo njegova najbolja forma od dolaska u Barçu. Brazilac je u posljednje vrijeme jedan od najboljih igrača Blaugrane, a osim njegovog uobičajenog sjajnog izdanja u napadu, vidljiv je njegov veliki napredak i u fazi obrane,  a ono što je najbitnije, brazilski je napadač opet počeo tresti protivničke mreže. Njegova završnica protiv Celte bila je zaista spektakularna, kao i ona protiv Sporting Gijóna iz slobodnog udarca.

 

2. Stari Busquets, stara Barça

Barcelonina forma svakako ovisi o nekoliko igrača, a jedan od njih je i Sergio Busquets. Ako je španjolski veznjak u formi, Barça igra dobro, ako on nije u ‘top formi’, španjolski prvak imat će problema u igri na strukturalnoj razini.

Kao i Busquets, u svoju se formu vratio Ivan Rakitić, koji je u prethodne dvije sezone bio i najučinkovitiji igrač nakon trojca ‘MSN’.

 

3. Promjena formacije

Iz nekoliko prethodnih Barceloninih utakmica  moglo se vidjeti da je Luis Enrique odlučio promijeniti svoju formaciju, iz 4-3-3 u 3-4-3. Najveća proba i test te formacije bila je prošlog vikenda na Vicente Calderonu,  kada je Barça svladala Atlético Madrid i vratila se u utrku za naslov prvaka u Španjolskoj. No ipak, do utakmice sa Celtom nismo vidjeli baš najbolje izdanje ‘nove formacije’, ali sinoćnja predstava na Camp Nou dala je zeleno svjetlo za korištenje iste i u srijedu.

Na golu će biti vjerojatno ter Stegen, a za očekivati je da će posljednju liniju činiti Mascherano, Umtiti i Piqué.  Vrlo je vjerojatno da će se u sastav protiv PSG-a vratiti Iniesta, tako da će bez svog mjesta u početnoj postavi ostati vjerojatno Rakitić ili Sergi Roberto.

 

4. Tu je i Messi

Nije baš bilo sve u redu s Argentincem u posljednje vrijeme, poraz u Parisu očito je ostavio dubok trag za najboljeg svjetskog igrača, a to nam je pokazala i proslava pobjedničkog pogotka protiv Leganésa, koje zapravo nije niti bilo. No kada se vrati osmijeh na lice Lea Messija, osmijeh se vraća i na lica navijača Barcelone, Argentinac je tri boda Barceloni donio i protiv Atletico Madrida, a bio je strijelac i protiv Sporting Gijóna, a te je pogotke proslavio strastveno kao i prije. Sjajan je Messi bio i protiv Celte, osim dva gola i dvije asistencije radio je i druge stvari koje su samo unaprijedile Barçinu igru.

Barceloni protiv PSG-a treba čudo, a ako igrači budu na visokom nivou, budu raspoloženi baš kao protiv Celte, sve je moguće.

 

5. PSG nema kontinuitet

Iako je PSG protiv Barcelone izgledao superiorno, istina je ta da francuski prvak nema kontinuitet, i ne igra svaku utakmicu spektakularno kao što je to uradio protiv Barcelone. Za razliku od prošlih sezona u kojima su oni bili lovina, Paris je momčad koja lovi prvo mjesto koje trenutno drži Monaco, a proteklog su tjedna odigrali dvije jako neuvjerljive utakmice. Plasirali su se u daljnju fazu francuskog kupa uz neuvjerljivu igru protiv niželigaša, kojeg su svladali rezultatom 0-2 tek u završnici utakmice, a jednako su bili neuvjerljivi ovog vikenda na gostovanju kod Nancya kada su slavili s minimalnih 0-1 pogotkom Cavanija iz kaznenog udarca.